Algemeen

Nostalgie

by This Classy on Jul 17, 2022

Nostalgie

 

Vaak denk ik met een grote glimlach terug aan de vakanties naar Marokko.

Dit avontuur begon dikwijls met de zoektocht naar cadeautjes voor je nichtjes, neefjes, tantes en ooms. Je kon immers niet met lege handen aankomen.

Deze zoektocht was vaak stressvol, omdat je geen idee had wat die ene tante of dat ene nichtje nou daadwerkelijk leuk zou vinden.

Daarna was het meestal tijd voor een uitgebreide auto check. Het ging immers om het afleggen van duizenden kilometers. De vaders namen deze taak erg serieus. Alles moest tot in de puntjes verzorgd zijn. De bandenspanning en het oliepeil werden dan ook minstens 5 keer gecontroleerd.

Vervolgens volgde het inpak dilemma. Ik weet gewoon dat een ieder van jullie dit enigszins herkent. Het dilemma ging als volgt: Je wilde het liefst zoveel mogelijk leuke outfits meenemen. Echter, wilde je moeder ook haar pakken koffie en thee kwijt. Haar koffer zat immers vol met Dasty, chocoladepasta, nootjes en een heleboel andere random dingen waarvan zij overtuigd was dit nodig te zullen hebben.

Dit betekende vaak dat je de helft van je spullen achter moest laten. Maar goed de meeste van ons hielden hier rekening mee, zodat de teleurstelling niet te hard aan zou komen.

Daarna was het aan de vaders om de auto’s in te laden. Dit was meestal een hele klus. Toch kregen ze het telkens weer voor elkaar om elk gaatje in de auto gevuld te krijgen. Het is een gave.

Je moeder was ondertussen meestal broodjes en allerlei andere snacks aan het voorbereiden. En ook een gevulde koelbox mocht uiteraard niet ontbreken tijdens deze lange reis. Op dat moment dacht jij waarschijnlijk dat je toch niets hiervan zou eten en dat jij aan je zak schepsnoep van de Kruidvat voldoende zou hebben. Toch smaakten deze broodjes onderweg naar meer.

De dag voor vertrek ging een ieder vroeg naar bed. Al wist je maar al te goed dat je geen oog dicht zou doen door alle spanning en adrenaline die door je lichaam stroomde. En net wanneer je eindelijk in slaap viel werd je gewekt.

De dag van vertrek was dan ook eindelijk aangebroken. Zodra je je nichtjes en neefjes in de auto zag zitten vervloog meestal direct alle slaap. Op dat moment wist je gewoon dat dit weer een onvergetelijke vakantie zou worden.

Het onderweg gedeelte was voor mij persoonlijk het leukste gedeelte. De uitjes naar het tankstation, de spelletjes met de bal tijdens de stops en de vele gezellige gesprekken met je nichtjes en neefjes konden niet ontbreken.

Real talk, wij communiceerden onderweg altijd door dingen op een blad te schrijven en zodra je vader je oom dan inhaalde drukte je het blad tegen het raam aan in de hoop dat je nichtje of neefje je boodschap op tijd kon lezen. Who needs a cell phone?

Ook niet te vergeten de leuke logeerpartijtjes in slaapzakken en in de auto. Nu was het meestal zo dat vaders en jongens buiten in slaapzakken sliepen en de moeders en meisjes in de auto. Ik weet nog hoe jaloers ik altijd was op mijn broertje. Hij mocht lekker in de buitenlucht slapen, terwijl ik de oncomfortabele achterbank met mijn zusje moest delen. Maar goed dit hoorde er nu eenmaal bij.

Na heel wat kilometers kwam je dan eindelijk bij de boot aan. Met een beetje geluk kon je een zitplaats bemachtigen. Nu was het afwachten tot de mooie kustlijn van Marokko zichtbaar was. Echt een magisch moment was dat altijd.

Wanneer de boot eindelijk was aangekomen leek het net een wedstrijdje wie er het eerst buiten was. Er werd geduwd, getrokken en volop getoeterd. Eenmaal buiten begon de vakantie dan eindelijk.

Van de verte kon je je familie leden als een geheel welkoms comité op je zien wachten. Van een ieder hoorde je hoe groot je was geworden.

Tot slot volgden er dagen van lekker naar de zee gaan met je favoriete pyjama, tot het eten van sardientjes en bokadio aan het strand. Het bezoeken van familie en niet te vergeten het zonnen op stah. ware nostalgie.

Wij wensen iedereen die nog op vakantie moet gaan een hele fijne vakantie toe! Mocht je nu nog op zoek zijn naar cadeautjes voor die ene tante of dat ene nichtje, neem dan eens een kijkje op onze site . Een mooie sjaal wordt immers altijd gewaardeerd. Bestel je voor 16:00 uur, dan wordt jouw pakket diezelfde dag nog op de post gezet. Vervolgens krijg je jouw pakket meestal binnen 2-3 dagen. Weer een zorg minder.

Leave a Comment

Your email address will not be published.