Algemeen

Behandel jezelf zoals je anderen zou behandelen

by This Classy on Mar 17, 2022

Behandel jezelf zoals je anderen zou behandelen
Ken je dat? Iedereen om je heen lijkt zijn of haar droomleven te leiden. Of je nu door een magazine bladert of door je tijdlijn op Instagram scrolt, alles lijkt perfect. Je leest het goed ''lijkt'', want is alles in feite wel zo perfect?

Jij hebt jezelf vaker dan je toe wil geven aangepraat dat dit de waarheid is. Je hebt jezelf ervan overtuigd dat het aan jou ligt, dat jij hebt gefaald.
Vaak heb jij jezelf de vraag gesteld waar het nou fout ging? Want waarom ben jij niet in het bezit van die prachtige villa, die mooie Chanel tas of dat perfecte figuurtje? Hoe komt het nou dat jij geen volle glanzende bos haar hebt of een egale huid?
Vaak vraag ik mijzelf af hoe het komt dat wij vrouwen een expert lijken te zijn in het geven van liefde aan anderen, maar het moeilijk vinden om van onszelf te houden. Complimenten geven aan anderen lijkt geen probleem te zijn. Maar het complimenteren van onszelf blijft lastig.

Dikwijls leggen wij de nadruk op wat wij niet zijn in plaats van wat wij wel zijn.
Vele van ons streven hierdoor dagelijks naar perfectie. Alles om maar dat perfecte leventje te creëren.
Dit perfecte leventje is echter vaak niet zo perfect als dat het lijkt.

Als hulpverlener heb ik vaak genoeg moeders, jongeren en gezinnen begeleidt die op het eerste gezicht een droom leven leken te leiden. Maar niets leek minder waar. Schijn kan immers de grootste bedrieger zijn.
Die ene persoon waar jij zo tegen op kijkt vecht misschien wel dagelijks tegen depressieve gedachten. Dat ene buurmeisje waarvan jij hoopte dat jij haar was kampt wellicht met een eetstoornis.

Zo heeft iedereen zijn eigen struggles. Het leiden van een perfect leven is een illusie. Je leven kan gewoonweg niet volledig perfect zijn. Het leven kent nu immers ups en downs.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je moet stoppen met reflecteren of het realiseren van doelen. Integendeel, werken aan de beste versie van jezelf is essentieel. Houden van jezelf vormt hier de basis van. Jij zou immers ook niet investeren in iets waar jij niet van houdt.

Er zullen gedurende je leven altijd wel verbeterpunten en leerdoelen zijn. Belangrijk is dat je regelmatig ook stil staat bij wat er wel goed gaat en wat je hebt bereikt. Wees vooral trots op jezelf en onthoud altijd dat je jezelf nooit met een ander moet vergelijken. Er is immers maar 1 persoon zoals jij! This Classy is hier enkel om jou hieraan te herinneren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.